Home / Köpa lägenhet – smart investering

 

Idag är det oerhört svårt att komma in på bostadsmarknaden om man inte har ett bra startkapital eller föräldrar eller släktingar som är beredda att hjälpa till med handpenning eller med en del av lånet.

I många städer är det rent av omöjligt att hitta ett hyreskontrakt och att köpa en bostadsrätt är inte alltid ett alternativ eftersom priserna även på ettor och tvåor har skjutit i höjden. Men, att köpa en lägenhet är en smart investering och även om du inte kan köpa den kontant så är ett bostadslån ett av de lån som de flesta människor lever med idag och ser som sin livs investering. Det är väldigt viktigt att få in en fot på bostadsmarknaden och desto tidigare du kliver in på bostadsmarknaden desto bättre är det. Om du är osäker på om du ska bo på en plats en längre tid, kanske vill ut och resa en längre period eller prova på att leva studentliv i korridor på en avlägsen ort, ja då kan du alltid hyra ut din lägenhet i andra hand.

Så fort du har köpt din första lägenhet har du även gjort en smart investering som du kan tacka dig själv för under resten av livet. Som regel ökar bostäder i värde och du kan med lite tur göra en bra förtjänst på din lägenhet den dagen du säljer den för att köpa en ny bostad. Om du behöver hyra ut din bostad under en period får du en passiv inkomst på uthyrningen som du kan använda till att amortera av lånet med alternativt investera på börsen för att på så sett skaffa en bättre ekonomi med hjälp av utdelningsaktier. Att köpa lägenhet är en oftast en smart affär och har du möjlighet kan du köpa en lägenhet och ytterligare en bostad som du kan använda som uthyrning där du tar ut en skälig hyra och på så sätt skaffar di en passiv inkomst som är ett bra komplement till din förvärvsinkomst.

 
Share this page