Home / Influencer – ett nytt attraktivt yrke

 

För bara fem år sedan var det inte många som visste vad en influencer gjorde och hur man kunde bli det. Idag är influencer ett hett ord och inte minst eftertraktat att bli. För att bli en influencer behöver du inte gå några särskilda utbildningar utan vem som helst kan faktiskt påta sig rollen att influera sin omgivning med produkter, åsikter, tjänster eller en mix av allt.

För att kunna bli en bra influencer krävs dock några huvudingredienser:

  • Du måste vara aktivt på flera sociala plattformar.
  • Du måste kunna ta bra bilder.
  • Du måste kunna förmedla dig väl i skrift.

Som influencer når du ut till dina följare genom sociala medier och det är här du berättar om vad du brinner för, hur du står i vissa samhällsfrågor och vart du köper vissa av dina prylar.

Många unga är idag inte så insatta i ekonomi och sparande och för att kunna öka denna kunskap krävs det att influencers når denna specifika målgrupp men även andra. Vad gör man till exempel om man upptäcker att man plötsligt har några hundralappar över på kontot? Bränner man dem på kläder, en dyr fika, senaste läppglanset eller ett par solbrillor? Nja, inte om man är en influencer som brinner för god ekonomi och gärna vill dela med sig till sina följare om smarta investeringar.

Då lägger man istället upp ett inlägg med sina vassaste aktietips, heta fondinvesteringar och intressanta poddavsnitt om ekonomi och investeringar. Så jobbar influencers och detta yrke är lätt att lära och med lite tur och skicklighet går det att få sponsorer till blogginlägg och instagrambilder. För att nå ut till en stor grupp följare måste du som influencer vara aktiv inom dina sociala medier och uppdatera ofta. Twittra om spännande bolagsnyheter, börsens uppgång och fall och håll dig uppdaterad med ekonomiska nyheter som du kan influera andra med. Influencers är vår tids nya informationscentraler som alltid är insatt i de senaste trenderna och matchar det med träffsäkra bilder och tweets.

 
Share this page